dilluns, 17 d’agost del 2009

LOS ROBOS DE RUTLAND PLACE


Sèrie Pitt nº 5

Títol original: Rutland Place
Autor:
Anne Perry
Editorial: Debolsillo (Plaza & Janés)
Any primera edició original: 1983

Londres 1886. Ja fa cinc anys que l'inspector Pitt va conèixer Charlotte, la que es convertiria en la seva dona, de resultes de la investigació del que semblava el treball barroer però efectiu d'un assassí en sèrie. Dic que l'assassí en qüestió era barroer perquè no va encertar a enviar a l'altre barri a cap avantpassat clau de l'il·luminat de l'editorial Debolsillo (Plaza & Janés) que s'ha dedicat a canviar els títols de les novel·les de la senyora Perry. És clar que, fet i fet, la senyora Perry tampoc no es diu Perry, però això, curiosament, no és culpa de l'il·luminat en qüestió.

En aquesta ocasió resulta que els papàs de la senyora Pitt s'han canviat de casa, i mira que tenen mala pata pobrets, que si en el barri d'abans hi havia algú que es dedicava a amargar-los l'hora del te amb un assassinat cada cinc minuts, ara, en aquest nou barri, hi ha algú altre que es dedica a arruinar-los l'hora de les pastetes a base de robatoris que a sobre son bastant ridículs, la veritat. Naturalment també els cau a sobre algun cadàver, si no no seria una novel·la de la senyora Perry.

Novament la senyora Perry retrata l'alta societat victoriana britànica amb tal efectivitat que de vegades agafen ganes de cremar el llibre. Això si no t'has mort abans víctima d'un coma diabètic ocasionat per la lectura dels passatges on es descriu cooom s'estiiiimen l'inspector Pitt i la seva doneta (perquè és una doneta, no una dona; i a ell, si li fessin una transfusió de sang de tant en tant, tampoc no li aniria malament, perque mira que és més soso que una sacarina caducada)

En fi, com és habitual, la conclusió és que si ara mateix no tenen res millor per llegir, amb això es poden entretenir una estona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada