diumenge, 16 d’agost del 2009

LOS CADÁVERES DE CALLANDER SQUARE


Sèrie Pitt nº 2

Títol original: Callander Square
Autor:
Anne Perry
Editorial: Debolsillo (Plaza & Janés)
Any primera edició original: 1980

Plaza i Janés ha tingut l'amabilitat d'ampliar el títol original d'aquesta novel·la afegint-hi les paraules "Los cadáveres". Aquest editor agraeix enormement a Plaza i Janés que hagi tingut aquesta deferència, ja que en cas contrari més d'un lector, en trobar-se el primer cadàver de la narració, es podria espantar tontament. Per l'amor de Déu...

Any 1883. El Londres victorià de tota la vida de la senyora Anne Perry. Una plaça senyorial d'una zona residencial "bé", on uns jardiners de l'ajuntament li estan traient la pols a la gespa no sigui cas que a Lady Augusta Balantyne li agafi un inoportú accés d'asma, molt inconvenient, per cert, en aquesta època de l'any, i hagi d'excusar la seva presència a les curses de cavalls d'Ascott. Els cavalls no serien el mateix, sense la burra de Lady Augusta. I aleshores els jardiners troben els cadàvers -tremendament antiestètics, si se'm permet dir-ho- de dos nadons.

Naturalment el cas recau sobre l'inspector Pitt, que és ajudat per la seva dona Charlotte, a qui va tenir el gust de conèixer en la novel·la anterior, i amb la col·laboració especial de la seva cunyada, Lady Emily Ashworth, una mena de portera irredenta amb aspiracions, que enmig de les seves, diem-ne, investigacions, deixa anar frases tan estupendes com "Es usted afortunada... Me temo que yo engordo un poco en invierno. Me sucede siempre". No és genial?

En fi, novament l'atàvica i fastigosa hipocresia de la classe benestant victoriana, estesa durant 344 pàgines molt entretingudes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada