dijous, 6 d’agost del 2009

EL MISTERIO DE LA CÁMARA AZUL


Títol original: Le mystère de la Chambre Bleue
Autor
: Jean d'Aillon
Editorial: Alianza Editorial
Any primera edició: 2007
La Cambra Blava és un dels salons del palau de la Marquesa de Rambouillet, al París del segle XVII. Regna, Lluís XIII. Governa, amb mala bava, Armand du Plessis, Cardenal Richelieu. Conspira, tot déu: la Reina, el germà del Rei, el favorit del Rei, el Cardenal (Richelieu), l'altre Cardenal (Mazarino), el Marquès de Frontailles, el Rei Felip IV d'Espanya... Realment, si Lluís XIII va aguantar en el tron és perquè tota aquesta pila de conspiradors eren una mica torpes i perquè l'home deuria tenir una paciència infinita. Mare de Déu quina tropa de corcons!
En el llibre l'acció se situa entre 1641 i 1642. Un pobre notari -la paraula "pobre" no s'ha d'interpretar en el sentit econòmic- es veu embolicat, gairebé sense saber com, enmig d'aquest huracà de conspiracions. Pel que fa a la Marquesa de Rambouillet, li devia ser bastant difícil aguantar la perruca dreta d'una manera digna, amb els ensurts que li donaven cada tres minuts, i amb el cardo de filla que tenia, que era de bufetada. Arriba un moment en que és francament difícil saber qui és qui i qui va contra qui. Els que canvien de bàndol constantment tampoc ho posen fàcil.
A destacar les descripcions que es fan del París de l'època. No era precisament la ciutat-llum. Un llibre distret, per a passar l'estona. Si els entra mal de cap prenguin un Gelocatil. Fa meravelles. De veritat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada