diumenge, 16 d’agost del 2009

LA SECTA DE PARAGON WALK


Sèrie Pitt nº 3

Títol original: Paragon Walk
Autor:
Anne Perry
Editorial: Debolsillo (Plaza & Janés)
Any primera edició original: 1981

No m'estendré en comentaris sobre el títol de la traducció, però podria fer-ho, que consti. Quina mania més idiota aquesta de canviar títols, punyeta!

Tercera entrega dels casos de l'inspector Pitt. De fet, com a novel·la negra, el llibre és bastant fluix, per a què ens hem d'enganyar. La trama no és res de l'altre barri i el final fa tot l'efecte que és producte de la necessitat d'acabar-lo, d'una vegada, d'alguna manera, i ja està. No és difícil imaginar l'escena d'una conversa telefònica en la què el responsable de l'editorial diu: "Però, l'acaba o què?", i la senyora Perry respon: "Ja va! Tingui això i va que es mata!"

No, la gràcia d'aquest llibre, que la té, no està en els assassinats habituals sinó en el retrat dels habitants d'un carrer victorià d'alt standing, retrat francament impagable. La quantitat de verí i de mala bava per centímetre quadrat de conversa suposadament educada entre els personatges és increïble. Cada vegada que una "lady" obre la boca els escorpins corren a amagar-se.

I d'una altra banda en realitat aquest tampoc no és un "cas de l'inspector Pitt", que aquí hi pinta francament poc. És més aviat un cas de la seva dona, Charlotte, mestressa de casa amb nena incorporada, i de la cunyada, Emily, "lady" sobrevinguda i ficanassos rematada.

Llibre entretingut, però no imprescindible, ni de lluny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada