dijous, 13 d’agost del 2009

OJALÁ FUERA CIERTO


Títol original: Et si c'était vrai...
Autor:
Marc Levy
Editorial: Roca Editorial
Any primera edició: 2005
Després de llegir aquest llibre hom no pot evitar que milers de preguntes trascendents assaltin la seva quotidianitat. Emociona fins a la llàgrima pensar en tantes coses... com per exemple: A quantes estones felices haurà renunciat l'autor per a crear aquesta obra? Quants moments en què no ha estat amb els seus amics, la seva filla petita (segur que en té una), o la seva cunyada (aquella noia taaan divertida)? Quants boscos hauran quedat devastats per a fabricar el paper en que s'ha imprès el seu llibre? Per què no s'ha dedicat a la botànica? Per què no ha aprofitat el temps fent-se una diàlisi, encara que no li calgui? I l'editor? Passava per una crisi nerviosa, potser? Es volia venjar d'algú?
Per què... Mare de Déu! Quina cosa més nyonya! I a més escrita d'una manera que no arribaria a passar ni la primera criba dels originals de redacció de primària de l'etern i anual concurs de la Coca-Cola. El protagonista és tontet; el seu amic i soci és encara més tontet; la prota es comatosa i, increïblement, el coma no és d'origen diabètic sinó traumàtic; la mare del prota és com el Cid Campeador ("cabalga después de muerta"); el poli sembla una "teresiana de la visitación"; la mig nòvia del poli és simplement innecessària...
A més, els americans, d'això, n'han fet un pel·lícula, potser per a contribuir amb el seu granet de sorra a la crisi mundial del cinema. De veritat, si tenen moltes ganes de llegir i l'alternativa està entre aquest llibre i la guia telefònica, pensin que, com a mínim, la guia telefònica té alguna utilitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada