dissabte, 4 de juny del 2011

DEXTER POR DECISIÓN PROPIA

Sèrie Dexter - 4

Títol original: Dexter by design
Autor:
Jeff Lindsay
Editorial: Umbriel Editores (Ediciones Urano)
Any primera edició original : 2009


Dexter està convençut de que no és humà (per allò de que no sent emocions o de que el seu sistema de valors és, per a dir-ho d'alguna manera, diferent) però en realitat sí que té característiques molt humanes... com la d'equivocar-se estrepitosament de tant en tant. I en aquest llibre comet el petit error de reduir a fricandó a qui potser no calia. Això, és clar, genera conseqüències bastant molestes, sobretot per a ell i la seva germana, qui -dit sigui de passada- fa poc que ha descobert qui és en realitat Dexter i qui va ser en realitat el seu pare, coses aquestes que li produeixen un comprensible dilema moral.

D'altra banda, la seva flamant esposa continua essent una bleda, però els nens... ah! els nens... això ja és una altra cosa; dos encantadors petits monstres en formació. La resta de personatges creats per Jeff Lindsay també són tot un poema, com per exemple el sergent Doakes, convertit en una mena de cyborg discapacitat després d'una poc recomanable experiència viscuda en el llibre anterior; bé, per a Dexter l'experiència del sergent Doakes no va ser "poc recomanable"; va ser "interessant". Tot és relatiu en aquesta vida.

Llibre aprofitable però amb dos advertiments: primer, per a llegir-lo és imprescindible haver llegit abans els tres anteriors; i segon, no comparin amb la sèrie de televisió, són enfocs paral·lels (i, com ja sabem, les línies paral·leles no tenen cap punt de connexió per molt pròximes que estiguin l'una de l'altra)


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada