dissabte, 27 de gener del 2018

ESCLAVOS DE UNA OBSESIÓN

Sèrie Monk nº 11

Títol original: Slaves of Obsession
Autor: Anne Perry
Editorial: B de Bolsillo
Any primera edició original: 2000
Any edició B de Bolsillo: 2012

Any 1861. La Guerra Civil dels Estats No Gaire Units d'Amèrica del Nord acaba de començar i el senyor Monk es troba amb un cas estrany on es barregen assassinats, xantatges, tràfic d'armes, una lady de setze anys de l'alta societat que té la tonteria adolescent funcionant a ple rendiment, un agent confederat americà bastant insípid, un agent unionista americà amb aquell to de suficiència salvapàtries que encara ara arrosseguen la majoria dels seus actuals con-nacionals...

En fi, que la sra Perry decideix fer referència al gran conflicte de les ex-colònies americanes de la Gran Bretanya, però la veritat és que no aprofita gaire l'oportunitat. Certament Monk i la seva recent esposa, anteriorment coneguda com a Miss Latterly (a partir d'ara Mrs. Monk, of course) fan un viatget curt a Amèrica cosa que possibilita que la sra Perry ens faci una lleu (però que molt lleu) descripció dels voltants de Washington i d'un dels camps de batalla que hi havia per allà. Una pena que tot plegat hagi quedat en gairebé no res perquè, francament, la cosa podia donar per bastant més.

Finalment tot queda en una història més de la sèrie Monk, entretinguda, sí, però tirant a purament fulletonesca i anodina. Tant és així que no sabria què més comentar; per tant els deixo amb unes quantes estampetes que s'hi relacionen. De res.


 1861: Victoria i Albert, ebris d'alegria com de costum



1861: Els Estats Barrejats d'Amèrica



 1861: Lincoln pensant "Per què a mí?!"



 1861: Presa de possessió de Lincoln (foto autèntica)



 Portada edició en idioma original

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada