dimecres, 1 de juny del 2016

DEXTER, CÁMARA, ¡ACCIÓN!


Sèrie Dexter - 7

Títol original: Dexter's Final Cut
Autor: Jeff Lindsay
Editorial: Umbriel
Any primera edició original: 2013

En aquest setè (i penúltim) episodi, a Dexter se li assigna una curiosa missió molt diferent de la seva feina habitual de laboratori: fer d'assessor d'un actor que ha d'interpretar el paper d'especialista forense policial en una nova sèrie de televisió; és a dir, Dexter ha d'ensenyar a aquest actor a “ser Dexter” ...només en l'aspecte estrictament professional, és clar, no pas pel que fa al seu hobby preferit.

Té el seu punt divertit això de fer referència a una hipotètica sèrie de televisió on un dels personatges és l'irrepetible Dexter. En aquest cas, igual que a la realitat, ('realitat'? què és 'realitat'?) figura que qualsevol semblança entre el Dexter “de veritat” i el de la televisió és pura coincidència. Aprofito per a repetir aquí el que ja dec haver dit alguna altra vegada: la sèrie de televisió de Showtime està bé, però els llibres són molt millors.

I ara un consell que val per a tots els llibres de la sèrie i molt especialment per a aquest: no el llegeixin si no han llegit els anteriors; no entendrien res, o molt poc, ni de la història ni dels personatges, especialment del propi Dexter, i seria una autèntica llàstima, creguin-me.

A més, fet i fet, aquest llibre no té ni començament ni final: el començament està en els sis llibres anteriors, i quan s'arriba a l'última pàgina queda molt clar que la història no s'ha acabat: el final és en el llibre següent.

I ho deixaré aquí. No és que no hi hagi res més a dir, sinó que dir qualsevol cosa no seria res més que arruinar l'experiència del lector i per a això s'hauria de ser més amoral que el propi Dexter, si és que tal cosa és possible (aclariment: segons quins polítics, són “inmorals”, no “amorals”; és diferent).

Llibre aprofitable? Si no el troben en paper, el poden trobar en e-book. Trobin-lo. No els dic més.




Portada de l'edició original de 2013


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada